top of page

TERMÉKISMERTETŐ

1DX_5072._edited.png

Az ATTACHED projective toolkit egy terápiás eszköz, melyet 14 év feletti kamaszokkal és felnőttekkel foglalkozó pszichológusok és terapeuták számára fejlesztettünk ki. Az eszköz kidolgozásakor elsősorban az egyéni terápia keretében történő alkalmazást helyeztük a fókuszba, de pár- és családterápiás munkához is kiválóan használható. Az ATTACHED pszichodinamikus szemléleten alapszik, alkalmazása tág projekciós lehetőséget biztosít. Elsősorban a kliens kapcsolataival, illetve - a tesztfázis tapasztalatai alapján - kötődési mintázatával való terápiás munkához járul hozzá. 


A kidolgozás során fontosnak tartottuk, hogy a pszichoterápiás szakmai megfontolások és a dizájn egyaránt érvényesüljenek, ötvöztük a tudományosan alátámasztott diagnosztikus és terápiás technikákat, illetve az újszerű formavilágot. A több érzékszervi modalitást is megszólító, letisztult fafigura beindítja a kliensek fantáziáját, előhívja a korábbi életeseményeket, emlékeket. Az eszköz maximálisan igazodik a kliens igényeihez, így gyengén látó, illetve verbalitásban akadályozott emberekkel is jól alkalmazható. 
 
Az ATTACHED projective toolkit sokrétű és rugalmas, ugyanaz az eszköztár különböző elrendezésekben is jól működik, a terápia bármely szakaszában használható, a terápiás fókusznak megfelelően több verzió közül is lehet választani. Alkalmazása könnyen elsajátítható a részletes leírásnak köszönhetően, melyben számos támpont segíti a megbeszélés és elemzés folyamatát. Ugyanakkor a kiértékeléshez szándékosan nem határozunk meg egy kizárólagos értelmezési keretet. Ez lehetőséget ad arra, hogy a különböző pszichológiai ágazatok és módszerek képviselői elsősorban a saját szakmai szemléletüknek megfelelően dolgozzák fel az eszközzel kapcsolatos tapasztalataikat.  
 
Célunk egy olyan eszköz megalkotása volt, melynek alkalmazása a terapeuta és a kliens számára egyaránt hasznos és izgalmas lehet, meglepő fordulatokat és felismeréseket hozhat. Szerettünk volna egy olyan terápiás készletet létrehozni, ami formailag újszerű, esztétikus és felhasználóbarát.

IMG_8958 copy.jpg
IMG_8921_retusalt.jpg
5 copymm.jpg
bottom of page